Stor brittisk menykock öppnar för dyslexikamp när han förbereder sig för att skriva kokbok

By | September 1, 2023

En stor brittisk menykock har öppnat upp sig om de utmaningar han mötte i skolan på grund av sin dyslexi.

Andi Tuck, som sa att han “led” ibland i skolan, är nu inställd på att övervinna den vanliga inlärningssvårigheten genom att skriva en kokbok.
Han delade med sig av sin erfarenhet av att vara ett dyslektiskt barn i den vanliga skolan när ny forskning avslöjade städerna i Storbritannien med de mest självsäkra och välutrustade lärarna för dyslektiska elever.

Den Cornish kocken Andi, en semifinalist i den sydvästra värmen av BBC-showen, beskrev sin plan att skriva sin första bok.

Han sa: “Jag hade ganska tur på min skola men jag hade stunder där jag verkligen led av min dyslexi och upptäckte att jag inte var särskilt väl förstått av lärare. Jag hade inte alltid rätt verktyg för att hjälpa.

“Jag tog till matlagning som ett sätt att vara kreativ och känna mig stärkt och framgångsrik utan ord – men sedan Great British Menu är jag fast besluten att producera min egen kokbok och kommer inte att låta min dyslexi hålla mig tillbaka.”

Andi, som sågs på BBC Great British Menu 2023, sa att han matlagning gjorde att han kunde vara kreativ utan ord

Nästa vecka kommer barn över hela Storbritannien att återvända till skolan efter sommarlovet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *