Lazy Girl Meal​s​ för viktminskning: frukost, lunch, middag, mellanmål

By | August 24, 2023

Rachel Hosie äter havre över natten flera gånger i veckan.
Rachel Hosie

  • Du kan samtidigt vara en “lat tjej” och en frisk tjej (eller något annat kön).
  • Som hälsoreporter förlitar jag mig på ett urval av enkla, välsmakande, proteinrika måltider.
  • Det är dock viktigt att inte kopiera någon annans kost, utan hellre hämta inspiration från andra.

Om du vill leva ditt bästa “lata tjej”-liv men ändå nå dina hälso- och träningsmål, är det fullt genomförbart.

Som fitness- och näringsreporter som halverade sin kroppsfettprocent för fyra år sedan (och har mer eller mindre hållit samma fysik sedan dess) förlitar jag mig på ett urval av enkla, goda, proteinrika måltider och mellanmål.

Om du behöver lite inspiration för hur du också kan leva ditt bästa, hälsosamma “lazy girl”-liv, har jag skapat en provdag på att äta.

Men kom ihåg att alla kroppar är olika och kräver lite olika mängder mat och näringsämnen. För att tappa fett måste du ha ett kaloriunderskott, och vad detta betyder för dig beror på din vikt, aktivitetsnivå, kön, ålder, genetik och mer.

Vi har alla olika preferenser och smaker också, så det som fungerar – och är hållbart – för mig kanske inte nödvändigtvis fungerar för dig.

Av denna anledning är det bäst att se någons dagliga kost som inspiration snarare än en måltidsplan. Dietister och dietister har tidigare sagt till Insider att influencers som delar “Vad jag äter på en dag”-inlägg kan vara problematiskt av olika anledningar.

“Det kan skapa en falsk illusion om hur “hälsosam kost” ser ut eller vad folk borde äta, vilket kan utlösa ätstörningar, säger den registrerade dietisten Tai Ibitoye till Insider.

Du ska inte jämföra din kost med någon annans på ett negativt sätt och det är viktigt att ta vad folk på nätet säger att de äter med en nypa salt, men det är inget fel med att upptäcka nya receptidéer och måltidsinspiration.

Med det sagt, här är ett exempel på en dag med “lat tjej”-måltider jag äter, som är lätta, välsmakande och näringsrika.

Frukost: Proteinhavre över natten

Havre över natten är utsökt, näringsrikt och enkelt.
Rachel Hosie

Havre över natten är den ultimata frukosten för lata tjejer: du gör dem kvällen innan så du behöver inte göra något på morgonen (förutom att lägga till en klick jordnötssmör), och du kan till och med göra flera portioner på en gång för att se dig igenom några dagar.

Min havre över natten innehåller alltid havre (såklart), grekisk yoghurt eller skyr, chiafrön, proteinpulver, mandelmjölk och antingen mosad banan eller rivet äpple. Ibland tillsätter jag sultaner, kanel eller kakaopulver, beroende på vilken smak jag vill ha. Jag gillar att toppa min havre med bär (frysta eller färska), sedan täcker jag och kyler i kylen över natten, innan jag lägger till den viktiga klicken jordnötssmör på morgonen.

Hitta fler av mina favoritfrukostar för lata tjejer här.

Lunch: Kyckling, ost, majs och röd paprika quesadilla

Quesadillas är lätta att göra och gott.
LauriPatterson/Getty Images

Om det är smält ost inblandad, anmäl mig. Jag älskar att göra quesadillas med överblivna grönsaker och kyckling, eller majs direkt från en burk. En av mina favoritkombinationer är cheddarost, BBQ-kyckling, sockermajs och rostad röd paprika.

Värm helt enkelt en stekpanna på medelhög värme, lägg en wrap i pannan, lägg till dina (förkokta) toppings och när osten smält och allt är varmt, vik ihop wrapen på mitten, ta bort från pannan och njut.

Hitta fler snabba, enkla lunchrecept med hög proteinhalt här.

Mellanmål: Proteinsmoothie

Tillsätt nötsmör, grekisk yoghurt och/eller havre till en smoothie för att göra den mer mättande.
Getty

Proteinsmoothies är ett bra sätt att få en eller två portioner frukt samtidigt som du får en proteinboost, vilket gör att du känner dig mätt längre. De tar bara ett par minuter att göra också.

Jag gör alltid min med fryst frukt av något slag, proteinpulver och mandelmjölk, och gör sedan olika tillsatser, som jordnötssmör, havre, frön, avokado och yoghurt, beroende på vilken smak jag vill ha.

En av mina favoritkombinationer är fryst banan, chokladproteinpulver, kakaopulver, jordnötssmör, mandelmjölk och havre.

Hitta fler snacksrecept här.

Middag: Woka

Kycklingröra är en go-to-middag när jag är hungrig och känner mig lat.
Rachel Hosie

En wokning, särskilt med förberedda ingredienser, måste vara den lataste hälsosamma middagen. Jag är ett stort fan av att göra röror, speciellt när jag har ont om tid men vill äta något näringsrikt och proteinrikt.

Du kan välja vilken proteinkälla du vill men jag brukar använda kyckling. Jag värmer lite sesamolja i en wok på hög värme, steker tärnat kycklingbröst tills det får färg, lägger sedan i hackade grönsaker och kokar några minuter längre.

Sedan tillsätter jag nudlar och woksås, kokar ett par minuter till innan jag lägger på ett stänk av nötter och sträcker upp.

Hitta fler “lat tjej” middagsrecept här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *