Denna skogskock gjorde ett stort matnätverk som vann ungefär mycket än bara honom – hur Jassi Bindra erövrade hackad med hjärta

By | September 1, 2023

No nybörjare på tv eller höginsatskök, Jassi Bindra, chefskocken och delägare av den älskade Amrina-restaurangen i The Woodlands, spelade upp sin skicklighet och erfarenhet för att vinna $10 000 på Food Networks Hackad. Det har varit en rejäl resa för Bindra, som spelade in avsnittet med titeln “Oh My Squash”, som nyligen sändes, tillbaka i november 2022 i New York City.

“Jag tror att de närmade sig min Instagram och de såg mina inlägg och allt det där, vilket lockade dem”, säger Bindra om castingprocessen. “Och sedan när de intervjuade mig. De bad mig visa min personlighet på den intervjun. De hade ett Zoom-samtal. Och sedan efter det presenterade de det för producenterna. Och efter ett par dagar fick jag ett mejl som “Hej, du, du är utvald för jobbet.”

“Och jag ville verkligen visa upp mina talanger. Speciellt för mitt kök. Speciellt för min kultur på den nationella nivån, som verkligen lyfter fram mitt kök.”

En tv-veteran från Zee-nätverket i Indien som också gjorde framträdanden på Fox när han arbetade i Washington DC, Bindra är allt annat än kameraskygg.

“Jag älskar att vara med i kameran,” berättar Bindra PaperCity The Woodlands. “Jag tror att självförtroendet var där. Jag försökte njuta av mig själv. Jag försökte vara glad och du vet, underhålla. Det är vad en kock handlar om. Kockar är inte längre bakom gardinerna.

“De är alla framme och jag tror att din personlighet framhäver din mat.”

Domarna för Bindra’s Hackad avsnittet hölls hemligt före inspelningen. De visade sig vara Chris Santos, Eric Adjepong och Maneet Chauhan. Med en indisk domare i panelen visste Bindra att pressen var på.

“Det var en press för i slutet av dagen lagar du mat åt någon som vet vad du lagar och du kan inte gå fel med det”, konstaterar Bindra. “Jag lagar inte bara “indisk” indiska, för om du har sett showen var den väldigt eklektisk.

“Jag slår samman all smak och jag försöker ge en väldigt eklektisk själ till mitt kök. Men i slutet av dagen är själen indisk.”

Tidspressen är en viktig del av Hackad. Med 20 minuter att förbereda en maträtt är det viktigt att hantera klockan och adrenalin.

“Klockan är som att när du tittar på klockan så är den fem minuter borta”, säger Bindra. “Men titta inte och du har ingenting på ditt bord. Det fungerar faktiskt i ett kök som en hektisk kväll. Du leker med ingredienser, det enda problemet är tid och jag tror att kockar är kända för tidshantering.”

Amrina tar med uppfinningsrik mat till The Woodlands.

Den första korgen i Bindras avsnitt, med ingredienser för att skapa en aptitretare, innehöll konserverade sardiner, kryddigt jordnötssmör, en limpa brioche och vattenmelonrädisor. Bindra skapade en fylld poblano-aptitretare.

“Jag tror att när du öppnar korgen, när du ser de fyra ingredienserna, det första du tänker på är hur du ska blanda ihop dessa ingredienser till rätten. För alla ingredienser är väldigt olika varandra, säger Bindra. “Och sedan försöker du slå samman dem till en maträtt som kommer att bli en vinnare.

“Jag tror att det är det fina med den här utmaningen eftersom du faktiskt får $10 000 för din upplevelse.”

Bindra tillskriver sin vinst delvis hans mångsidighet.

“Det var verkligen till hjälp för mig eftersom jag är kocken som alltid arbetar mycket med olika ingredienser,” konstaterar han. “Och jag tror att det verkligen hjälpte mig att arbeta med de olika ingredienserna i mitt kök eftersom jag tror att jag arbetade med sardiner. Jag jobbade med kamelmjölk. Jag jobbade med squash förut.

“Och mina tekniker, som jag visade på programmet, som att till exempel förvandla omeletten till en äggmousse.”

Huvudrätten på denna Woodlands-kock Hackad avsnittet kom med en korg med revbensspjäll, ärtgrönt, körsbärscola och en potatisomelett.

Domare Chris Santos hyllade vad Bindra skapade och förklarade att The Woodlands kocken “dödade förrätten.”

“Den andra rätten var verkligen en stjärnrätt”, säger Bindra. ”För att jag var mer bekväm efter första omgången. För jag vet var grejerna finns och, du vet, hur man lagar kött. Jag nämnde också i programmet att ‘Jag är från Texas. Jag kan inte tillaga köttet på fel sätt eftersom jag måste åka tillbaka till Texas.’ ”

Till efterrätten skapade Bindra en rabri, med kamelmjölk, en squash och krusbär.

En hackad seger för alla

Bindra var stolt över att vinna för sikherna och hans föräldrar.

“Vi tror på gemensamma måltider och du vet, är väldigt intresserade av att mata människor när de är i nöd,” säger Bindra. “Jag tror verkligen att jag känner mig stolt att representera sikhkulturen och min religion. Jag är den enda personen som kommer från servicebranschen i min familj, och mina föräldrar trodde på det. Så jag ville verkligen vinna det här för dem.

”Att säga att jag inte gjorde fel val. Och du gjorde inte fel val att tro på mig. Så du vet, jag ville verkligen vinna för dem.”

Många människor i The Woodlands är också stolta. En grupp samlades vid Amrina för att se avsnittet av Hackad natten den sändes.

“Jag var tvungen att hålla hemligheten även den dagen då vi hade showen på och gästerna tittade på och frågade “Hej, vad hände?” ” konstaterar Bindra. “Jag sa” Det är live. Snälla fortsätt titta.’ Men du vet, jag tror att folk trodde på mig.”

Chopped är en av Food Networks basprogram.
Chopped är en av Food Networks basprogram.

Han hade också en jublande skara Coulson Tough-lärare. Bindras son går i femteklassare där.

“Alla lärare är väldigt exalterade över showen”, säger Bindra. “Och det är ett stolt ögonblick för min son att representera mig. Du vet, och han var väldigt exalterad när han såg programmet. Han är verkligen stolt för att han hjälper mig att laga mat hemma. Han kommer ibland hit till Amrina och han var väldigt exalterad efter att ha sett showen.

“Och han sa: “Hej, pappa, mina lärare sa till mig att de såg dig på programmet.” “

Snart kommer matgästerna att kunna provsmaka rätterna han skapade på showen.

“Så fort restaurangveckan är slut kommer jag att börja göra den här trerätters avsmakningsmenyn som kommer att kosta $65 per person för mat och om de vill göra vinpar med det kommer det att kosta $35 extra”, säger Bindra.

Med tiden inte längre en faktor, säger Bindra att rätterna kommer att vara något annorlunda. “Presentationen kommer att bli mycket bättre för nu har jag tid”, lovar han. “Jag kommer att laga samma saker men med mer elegans.”

Ingen tvivlar på vad Jassi Bindra kan göra längre. Oavsett om det är tackling Hackad eller något annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *