Den nakna kocken Jamie Olivers nya London-restaurang: “Jag litar på min mage”

By | August 20, 2023

Oliver, 48, tillkännagav nyligen planer på att relansera en restaurang i Londons Catherine Street i november, efter att hans restaurangimperium som inkluderade Jamies Italian, Barbecoa och Fifteen, kollapsade till administration i maj 2019.

Han har fortfarande franchiserestauranger i länder runt om i världen, inklusive i Dubai och Saudiarabien, och Jamie’s Deli i Europa – men sedan 2022 har hans enda nya butik i London varit en pop-up i soho.

Kocken och TV-personligheten Oliver, som har frontat flera TV-serier inklusive The Naked Chef som sändes 1999, berättade för tidningen You om planerna på att öppna sin första nya restaurang i en kulturminnesmärkt byggnad i Londons Covent Garden.

“Jag hade inte planerat att göra det på ett par år,” sa han.

“Men genom att ha förmodligen den bästa mellanklassrestauranggruppen på planeten i sju år, och sedan förlora den under fyra år och allt som ingår i det, tror jag att lita på min instinkt och min magkänsla är det rätta att göra.

”Den nakna kocken är naken utan restaurang. Utan den är jag inte helt nöjd, jag är inte helt komplett.”

Oliver sa “ja såklart” när han tillfrågades om han önskade att han hade gjort saker annorlunda under Jamie’s Italians regeringstid.

“Men jag har blivit ganska filosofisk om misslyckanden eller saker som var fel,” fortsatte han.

“Ofta lär vi oss inte eller utvecklas förrän vi har känt smärta; vi försöker inte tänka annorlunda på saker förrän det har resulterat i smärta att göra fel.”

Det kommer efter att hans företag noterat högre vinster efter att han hjälpt hushållen att skapa 1 pund måltider under levnadskostnadspressen.

Hans imperium, som inkluderar TV-program, receptböcker, märkesprodukter och partnerskap samt restauranger utomlands, gjorde en vinst före skatt på 7,7 miljoner pund under 2022, 17,5 % högre än föregående år.

Oliver kommer härnäst att ses prova nya kulinariska upplevelser när han reser över Grekland, Tunisien, Spanien och Frankrike för en ny fyradelad Channel 4-serie Jamie Cooks The Mediterranean.

Kocken sa att det var hans fru Jools som hade övertygat honom om att skapa en ny version av hans 2017 receptbok Five Ingredients, men med en medelhavstvist, som blev inspirationen för serien som sänds nästa månad.

Paret förnyade nyligen sina bröllopslöften på Maldiverna efter 23 år tillsammans, med sina fem barn.

“Jools har varit min klippa genom hela grejen”, sa han.

“Jag visste att hon älskade mig innan jag var värd ett öre. Vi tillbringade år i London med att vara hudlösa och hon älskade mig då, och hon älskade mig när jag sålde en miljon böcker.

“Så hon har varit en otrolig North Star för mig. Hon är en trevlig, enkel tjej och ganska blyg.

”Hon är inte där på röda mattan. Hon håller avstånd. Och jag älskar henne för det.”

Oliver mindes att när han blev berömd frågade han sin fru om de skulle “kalla det en dag och skaffa en pub i norra Essex” eller springa med det “även om vi visste att det skulle komma med några hemska aspekter”.

Han fortsatte: “Statistiskt sett fungerar kändisbarn inte bra. Barnstjärnor fungerar inte bra.

“Och även om du gör det bra kommer du att bli misshandlad då och då.

”Jag får en bra smäll minst vart tredje år och det är aldrig trevligt. Och du kanske förtjänar det, men du kanske inte.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *