Är jag den enda som älskar tysk mat?

By | September 10, 2023

Många människor reducerar tysk mat till “ohälsosam korv” eller andra sådana banala förenklingar. Det är bara inte sant. Och jag ska inte ljuga, jag älskar tysk mat. Vi stannade till vid en liten och typiskt tysk restaurang i Bayern för middag och det slog verkligen till efter en lång bilresa.

Yum: Tysk middag i Bayern

Heidi och jag var och hälsade på ett par personer och när vi lämnade en av våra möten hörde vi båda hur min mage kurrade… Jag hade några ägg till lunch och en kopp kaffe, men klockan började bli 20.00 och jag var hungrig .

Vi började resan mot Ulm och kom över Waidhofen, en liten bayersk kommun i distriktet Neuburg-Schrobenhausen.

Det fanns en tysk restaurang som heter Gasthof Bogenrieder. Det var öppet…men det var också 20:50 och stänger om 10 minuter. Min erfarenhet i Tyskland är att man vanligtvis blir avvisad i dessa situationer.

Trots det tog vi plats i ölträdgården (för i Tyskland väntar man vanligtvis inte på en värdinna – istället sätter man sig själv) i hopp om att vi skulle slippa äta snabbmat. Vi hade allt för oss själva.

En servitris dök upp och berättade att det var för sent för mat, men vi kunde ha öl. Istället för att protestera sa vi att vi var riktigt hungriga och frågade om köket hade något kvar. Hon sa att hon skulle ta en titt.

En stund senare kom hon och sa att vi kunde ha gjort det Käsespätzle eller en sallad med tonfisk.

Färdig uppgörelse.

jag älskar Käsespätzle (ost spaetzle) som är ungefär som den tyska motsvarigheten till makaroner och ost.

Det var så lugnt att sitta ute i trädgården en varm sommarkväll och njuta av utsökt mat (brödet var också fantastiskt, som man kan förvänta sig i Tyskland, även om jag var hungrig).

Heidi älskade sin tonfisksallad.

Så om du någonsin befinner dig i Waidhofen, kolla in Gasthof Bogenrieder (du kan till och med tillbringa natten där).


Det här är en del av min reserapport sommar till Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *