5 snabba, hälsosamma matalternativ som denna redaktör älskar

By | August 20, 2023

OEn gång i tiden var jag en ivrig, till och med äventyrlig, husmanskock. Makaroner och ost gjorda av Martha Stewarts recept, en laddad grön smoothie, en äppelcider-y farro situation: Alla var i min vanliga rotation, och jag försvann glatt mina kvällar och helger i en gourmetdröm. När jag fick mitt första barn gjorde jag honom utarbetade puréer av sötpotatis, kokosmjölk, gurkmeja och quinoa i ett försök att hjälpa honom att älska en oändlig mängd mat, men nu svär jag vid snabba, hälsosamma matalternativ för att…

En pandemi och ett annat barn senare är det ett mirakel att vi inte äter Kix till middag varje kväll. Jag är ständigt utmattad, så matlagningen har övergått från en hobby till en syssla som gjorts desto mer utmanande av två bedårande men väldigt kräsna unga ätare. Har du någonsin ägnat en timme åt att laga en överenskommen måltid, bara för att en ung människa vägrar äta just den maten han hade krävt bara en timme innan? Det är som att slita på världens mest krävande restaurang, där du är kock och server och löpare och diskare och vårdnadshavare – och din kvicksilverboss är benägen att kasta mat på dig om han anser att dina ansträngningar är otillräckliga. Åh, och du får inte betalt, och beskyddarna kommer tillbaka tre gånger om dagen som missnöjda men hungriga zombies.

Tidigare i år bestämde jag mig för att sluta slå mig själv för att jag inte var den kock jag en gång var. Istället antog jag en “mat som bränsle”-attityd. Om jag kunde luta mig mot några saker som skulle göra matlagning enklare och snabbare, kanske jag skulle bli mindre mottaglig för lockelsen med PB&J för varje måltid. Här är vad jag har provat och hur dessa köksgenvägar gick.

Goodles

Förra året skrev en kvinna i min Facebook-mammagrupp (och ja, jag vet hur coolt det låter) ivrigt om sina kräsna barn som äter Goodles. Goodles, som jag lärde mig, är den protein- och prebiotika-packade versionen av Kraft mac and cheese, gjord med broccoliextrakt och andra hälsosamma ingredienser. Ärligt talat var jag mindre investerad i näringsinnehållet och mer hoppfull om att jag äntligen kunde ha hittat något snabbt och enkelt som mina pojkar skulle äta. Jag slog sönder ADD TO CCAR utan att tänka två gånger. I väntan på att lådan skulle komma fick jag veta att Goodles grundades av Wonder Woman skådespelerskan Gal Gadot, själv trebarnsmamma. Det gav mig en viss tröst att föreställa mig att Gadot också är en otacksam hemmakrögare med en trio ständigt missnöjda unga kunder.

Du vet hur förpackad mac och ost tillagas; samma koncept här. När jag slängde ner den rykande heta Mac-en i skålar försökte jag spela den nonchalant, som om jag inte tyst bad att barnen skulle äta den. Till min förvåning och förtjusning slukade båda mina barn – som tidigare hade gett tummen ner till Annies mac and cheese – och bad om några sekunder. Min man var inte ett fan, men Goodles är ostliknande och bara salta nog för att tillfredsställa mig. Nuförtiden kommer min treåring inte att äta dem längre eftersom han är en envis kund, men de har blivit en pålitlig lunchpaket för min 6-åring. Och nu kan du bara köpa vanliga Goodles också, vilket är trevligt när jag är sugen på pasta men vill ha något lite mer mättande. Gal Gadot, ta mina pengar!

Sourse

Mild anemi och jag går långt tillbaka, nästan lika länge som min diets tunna förhållande till B-vitaminerna. Föga överraskande saknar jag energi nästan lika mycket som jag saknar disciplinen att ta vitaminer varje dag. Det är inte svårt, jag vet, men det är bara en annan sak på en att göra-lista som aldrig slutar växa. Men en sak jag gillar är choklad, så när jag läste om Sourse-tillskott bestämde jag mig för att ge de vitaminfyllda chokladen ett försök. Du kan få mig att göra vad som helst om du lägger det i chokladform.

Sourse är med och grundade av skådespelerskan Sarah Hyland, och för att jag aldrig tittade Modern familj, Jag var lika obekant med hennes oeuvre som hon är med mitt. (En nyhetsrubrik säger att “Sarah Hyland’s Booty Is Straight 🔥 In A Thong Bikini”, så vi har det gemensamt.) Hur som helst, jag provade Glow Bites, som är gjorda av mörk choklad, växtbaserat kollagen och spirulina för färg. Jag kom också in på Hype Bites, som levererar 500 mcg vitamin B12. Biten smakar varken som en gourmetgodis eller en bitter vitamin, utan som en M&M som har en daglig meditationsövning och äter på Cafe Gratitude. De är bara söta nog att tillfredsställa mitt chokladsug efter middagen, men inte så beroendeframkallande att jag är frestad att sörja hela påsen på en gång. Avgörande är att mina barn också accepterar en Source-bit som en komplett efterrätt, och detta hjälper dem att få i sig mer vitamin B12, så… Sarah Hyland, du kan också ta mina pengar.

Poppi

Under det senaste decenniet har jag druckit ett eller två glas läsk. Det är bara inte min grej. Med det sagt har jag spenderat en liten förmögenhet på kombucha eftersom jag gillar dess sura tang och jag väljer att tro att probiotika gör något. Poppi är någonstans mellan de två dryckerna. Det är en läsk gjord med äppelcidervinäger och prebiotika, och till skillnad från de flesta läsk, är den relativt låg i socker—5 g eller mindre, jämfört med 39 g i en burk cola. (Överraskande nog har Poppi mindre socker än en lika stor mängd av min go-to kombucha, GT Dave’s Gingerade.)

Till en början var Poppi’s Raspberry Rose-variant behagligt kolsyrad men, i min smak, fortfarande mer läskaktig än jag gillar. Och ändå tog jag den ena klunken efter den andra och drack girigt när mina smaklökar fick en antydan till ACV. Under en värmebölja var det uppfriskande och lätt på ett sätt som sirapsliknande läsk inte är. Även om jag inte ser mig själv bli en vanlig läskdrickare, skulle jag till 100 procent servera detta på en fest eftersom det är gnistrande och vackert, vilket skulle lura gästerna att tro att jag gillar att ha kul. (OBS: Jag delade det inte med mina barn eftersom de lever under mitt tyranni av “vatten eller mandelmjölk?” Vilken ROLIGHATARE.)

Stellar Eats

Det fanns en tid då jag skulle göra tryffel och snygga, Guittard-baserade brownies från grunden. Jag minns att jag försiktigt smälte chokladen i en bain-marie. Jag är ledsen, men om någon ska njuta av ett långt och lyxigt varmt bad nu för tiden, så kommer det inte att bli en släng av osötad choklad. Det är därför jag sa, YEP, när Stellar Eats erbjöd sig att skicka mig ett urval av deras spannmålsfria, glutenfria, raffinerade sockerfria, mejerifria bakblandningar. För att göra deras fudge brownies tillsatte jag olja och vatten, stoppade in den i ugnen och slukade glatt chokladresultaten när de hade svalnat. Ganska gott och inte sjukt sött, vilket jag uppskattar. Ät barnen upp dem? Självklart. Jag gillar hemgjorda brownies men jag är också okej med en mix som får brownies på min tallrik snabbare. Jacques Torres kan göra den utstuderade chokladgrejen.

Mosaik

Min man och jag matar konsekvent våra söner. De kanske klagar på måltider, men det finns alltid en måltid på bordet. När det gäller vårt eget ätande, ja, låt oss bara säga att ingen av oss maxar på kalorier. Vi klättrar vanligtvis till jobbet medan barnen går i skolan, så vi hoppar ofta över lunchen eller plockar på barnens frukostrester som asätare. Kanske märkte min svärmor våra krympande midjelinjer, för en dag dök en stor låda med måltider från Mosaic upp på vår ytterdörr.

Mosaic är ett av många företag som skickar frysta måltider. Tyvärr hade jag blivit frysbränd tidigare av oaptitlig slask och begränsade vegetariska alternativ, så jag hade skrivit bort hela konceptet. Mosaic är dock växtbaserad med ganska anständiga alternativ: stora måltider till middag och enstaka mindre måltider till lunch. Jag älskar inte att mini-måltiderna kommer i en plastfodrad låda som är avsedd att värmas i mikrovågsugn. att få i mig varm mikroplast är inte min grej, så jag tinar upp min Miso Tempeh Bowl-måltid och lägger den sedan i Pyrex innan mikrovågsugnen, och nej jag har aldrig fått höra att jag är analretentiv, varför frågar du? Barnen skulle inte ens prova någon av måltiderna om du håller poäng. Inte ens ett bett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *